HomeAkumal – zwemmen met schildpadden

Akumal – zwemmen met schildpadden

by HolaKim
Akumal | Hola Kim

Hola Akumal

In de Mayataal betekent Akumal letterlijk ‘plek van de schildpad’, en dat is ook waar deze badplaats om bekend staat; schildpadden. 6 maanden per jaar nestelen de Onechte karetschildpad en de soepschildpad/groene zeeschildpad zich op het strand van Akumal. Centro Ecológico Akumal zet zich in om de schildpadden te beschermen en de omgeving van de schildpadden zo schoon mogelijk te houden. Dit doen ze door middel van donaties van bezoekers. Ga dus vooral even een kijkje nemen in het museum van Centro Ecológico.

Zwemmen met schildpadden

Het is mogelijk om bij Akumal te zwemmen met de schildpadden. Het zwemmen met de schildpadden is gratis, maar ook mogelijk met een georganiseerde tour. Wij hebben ervoor gekozen om met een tour mee te gaan, omdat dit in combinatie was met een bezoekje aan de Maya Tempel in Tulum en vervoer vanuit het hotel beter uitkwam. Mocht je dicht bij het strand van Akumal verblijven raad ik aan om op eigen gelegenheid naar het strand te gaan, zodat je de drukte kan vermijden en rustig kan genieten van het zwemmen met de schildpadden.

Het is niet gezegd dat als je gaat zwemmen ook daadwerkelijk schildpadden te zien krijgt. Toen wij gingen hadden we geluk en hebben aardig wat schildpadden gezien. Er wordt dan ook aangeraden om vroeg in de ochtend te gaan, omdat de schildpadden dan dicht bij het strand aanwezig zijn en de kans het grootst is om een schildpad te zien.

Akumal | Hola Kim

Akumal | Hola Kim

Praktische informatie

Afstand luchthaven Cancun: 92 km (Voordelige vliegtickets Mexico)
Dichtstbijzijnde hotel: Las Villas Akumal

 

 

Vergeet niet een ♥ achter te laten en mij te volgen op Instagram

You may also like

2 comments

Maya tempels Mexico - Tulum - HolaKim 31 augustus 2016 - 14:33

[…] je naar Mexico gaat moet je, naast het zwemen met schildpadden, een maya tempel bezocht hebben. Wij vonden Chichén Itzá te ver weg en hebben gekozen voor de […]

Reply
Kura Hulanda | Travel | Nederlandse Antillen: Curaçao | HolaKim 1 februari 2017 - 07:53

[…] door kalkstenen en het is de perfecte plek om te snorkelen (met een beetje geluk spot je nog schildpadden). Er zijn strandbedjes aanwezig, die ongeveer 10 gulden per dag kosten en voor een kleine snack en […]

Reply

Leave a Comment

Translate »